Een nieuwe revolutie in voedselveiligheid

Met één lichtflits elimineren wij  bacteriën, gisten, schimmels, virussen, pathogene en andere niet gewenste micro organismen in uw product!

holland_pulsed_light_machine_2.png
holland_pulsed_light_machine_colorblock.jpg

Wat is het

De Pulsed Light Power sterilisatieflitsmachine is een punt-oppervlak sterilisatietechniek door een extreem intense lichtflits. Deze lichtflits met een kracht van bijna 2000 Joule kan bacteriën doden door de enorme energie die vrijkomt.

De Machine

machine_3.jpg
 

Volledig te integreren in elke lijn

Door onze samenwerking met een van de grootste machinebouwers ter wereld zijn wij in staat onze machine in elke lijn op maat te verwerken.

Samenwerking met VDL GROEP

Door het wereldwijde netwerk van onze machinebouwer zijn wij in staat om waar dan ook ter wereld op tijd service te verlenen.

100% Veilig

Onze flitstechniek maakt in het UV spectrum gebruik van UV-A en UV-B waardoor de smaak en geur niet wordt aangetast.

Waar en wanneer te gebruiken

De meeste plastic verpakkingsmaterialen geven UV- licht goed door, wat ook een vereiste is. Uitzonderingen voor onze toepassing zijn verpakkingen van olyethyleen tereftalaat (PET), polycarbonaat, polystyreen en polyvinylchloride (PVC).

 
 
 
PulsedLightPowerLine_2.jpg

Voedsel veiligheid

De eisen met betrekking tot voedselveiligheid worden steeds strenger, terwijl bestaande oplossingen hiervoor (E-nummers) steeds verder worden ingeperkt. Pulsed Light Power heeft de oplossing!

 
 

Bacterie probleem

Onze toegepaste techniek vermindert of elimineert de noodzaak voor chemische desinfectiemiddelen en de toevoeging van conserveringsmiddelen waarbij wij

de houdbaarheid verlengen en de kwaliteit van de producten verbeteren zonder dat de geur en smaak wordt aangetast! Uit de onderzoek is onder andere gebleken dat bijvoorbeeld het aantal Listeria en Salmonella bacteriën tot 99,85% wordt gereduceerd.

De technologie ontsmet niet alleen de levensmiddelen en de verpakking. Door de kiem dodende werking blijkt er ook sprake te zijn van een vermindering van het aantal allergenen die van nature voorkomen in voedingsmiddelen.

 
bacteria_3.jpg
Vision_icon.png

Visie

Onze visie is om een bedrijf te zijn dat een wezenlijke bijdrage levert aan voedselveiligheid en voedselduurzaamheid om de mensheid gezonder te maken en een bijdrage te leveren aan de voedselschaarste in de wereld op basis van betaalbare nieuwe technologische oplossingen.

mission_icon.png

Missie

Voedsel langer houdbaar maken door middel van natuurlijke elementen zonder dat geur, kleur en smaak wordt aangetast.

 

Toepassingen

Onze flitstechnologie kan worden toegepast op diverse producten. Met name voor relatief vochtige producten werkt de techniek optimaal. Dit komt met name doordat licht als het ware een geleider nodig heeft om om de vrijgekomen energie op alle plaatsen te bereiken. Voor producten die minder vochtig zijn men PLP Water gebruiken om het licht goed te laten geleiden. 

Reductions of:

  • Listeria by 99.91%

  • Fusarium fungus

  • Salmonella bacterium by 99.63%

 
Fish_altered.jpg
Power_icon.png

Pulsed Light Power

Pulsed Light Power is ontstaan uit een samenwerking van specialisten uit de voedingsmiddelen industrie en een technologie bedrijf, welke zich al ruim 40 jaar richt op UV flitstechnieken.

machine_icon.png

Our product

Met onze Pulsed Light Power apparatuur generen wij intense UV lichtflitsen gedurende een fractie van een seconde op de producten waardoor de aanwezige bacteriën/sporen worden geïnactiveerd. Door de tijdelijke enorme energie die vrijkomt (± 1.400°C) in een fractie van een honderdste seconde breken wij in feite de proteïne huid en wordt het DNA afgebroken van de niet gewenste (bederf) micro-organismen, pathogenen, bacteriën, gisten, schimmels en/of virussen.

oliva-logo-copy_white.png
Het triple A laboratorium Microcare heeft voor mijn produkten testen gedaan met de PLP flitsmachine. Het resultaat is fenomenaal! Ik ben overgegaan tot de aanschaf van een machine.
— Oliva BV Tapas and more
OLIVA BV TAPAS AND MORE copy.jpg
 

Partners

 
 
al_nabooda_logo.png

Al Naboodah Group Enterprises

Founded in 1958 by two brothers, the Saeed & Mohammed Al Naboodah Group is among the most well-respected family company names in the UAE. The management of the Group’s companies is undertaken by Al Naboodah Group Enterprises (ANGE). Employing over 16,000 people and over 47 nationalities, the ANGE business focus covers civil engineering, building and MEP, as well as representing a diverse portfolio of global brands in the transportation, travel, electrical and furniture and fit-out arenas. We wholeheartedly engage in sustainability at every level in our organisation, starting from the very top, and we acknowledge the vital role it has to play in any organisation looking to a successful future.

Neem contact met ons op

 
Name *
Name

Location

Nederland

 

Pulsed Light Power BV

Molenveld 18

Tel: 085-4890018

6566CK Millingen on the Rhine

info@pulsedlightpower.com

www.pulsedlightpower.com